Öne Çıkanlar

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Ensonmoda
    Abone Ol Giriş Yap
    • Moda Haberleri
    • Güzellik
    • Sağlık
    • Kültür Sanat
    • Aksesuar
    • Gezi
    • Gurme
    • Markalar
    Ensonmoda
    Anasayfa » ABD tarafından Afrikada denenen bir AIDS ilacında, yüzde 78e varan oranda başarı elde edildi.
    Sağlık

    ABD tarafından Afrikada denenen bir AIDS ilacında, yüzde 78e varan oranda başarı elde edildi.

    Bülent AYDINYazar Bülent AYDIN30 Haziran 2022Yorum yapılmamış1 Minimum Okuma
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

     ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) Dr. Lynn Paxton, yapılan iki ayrı testte başarı sağlanmasının çok iyi bir haber olduğunu ifade ederek, "Bugün aynı zamanda HIVin (AIDSe yolaçan virüs) durdurulması açısından da iyi bir gün" dedi.
     
    CDC tarafından Afrika ülkelerinden Botswanada yapılan denemede, toplam bin 200 kadın ve erkeğin yaklaşık yarısına her gün, Gilead Sciences Inc. tarafından geliştirilen Truvada hapı verildi. Deneklerin diğer yarısına ise plasebo (ilaç görünümündeki etkisiz madde) verildi. Gerçek ilaç verilen gruptan 4, plasebo verilen gruptan ise 19 kişiye HIV virüsü bulaştığı belirlendi. Bu rakamlar, ilacın, hastalığa yakalanma riskini yüzde 78 oranında düşürdüğü anlamına geliyor.
     
    Kenya ve Ugandada yapılan bir diğer çalışmada ise ilaç, 4 bin 700 çift üzerinde denendi. Çiftler, eşlerden biri AIDS hastası, diğeri AIDS hastası olmayanlardan seçildi. Eşlere yine Truvada hapı veya yine aynı firmanın ilacı Viread verildi veya plasebo almaları sağlandı. Truvada verilenlerden 13ü, Viread verilenlerden 18i hastalık kaparken plasebo verilenlerde hastalık kapanların sayısı 47 oldu. Böylece HIV virüsünü kapma riski yüzde 62 oranında düşürüldü.
     
    Akşam

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Önceki MakaleBilinçsiz antibiyotik kullanımının bugüne kadar bilinen zararlarına bir yenisi daha eklendi.
    Sonraki Makale İnsanlardaki ve hayvanlardaki A tipi grip virüsünün tüm alt tiplerine karşı etkili bir antikor bulundu
    Bülent AYDIN
    • Website
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn

    2005 yılında kurulan Etkin Patent ve ensonmoda.com kurucusu olup, 17 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermesinin yanı sıra ensonmoda.com, enyenimoda.com vb. moda bloglarında yöneticilik yapmaktadır. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların her birine özel hazırlanmış web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla halen aktif olarak hizmet vermektedir.

    Son Gönderiler

    Havuzlardan Bulaşabilecek Enfeksiyonlara Dikkat

    30 Haziran 2022

    Çocuğunuz Parmaklarını Emiyorsa Dikkat

    30 Haziran 2022

    Olimpik Milli Okçumuz Mete Gazoz Dünya Şampiyonu

    30 Haziran 2022

    Organ Nakli Hastaları Yaz Aylarına Dikkat

    30 Haziran 2022

    Cevap bırakın Iptal Et

    Marka Başvurusu Etkin Patent
    Öne Çıkanlar

    Cilt çatlakları nasıl önlenir

    30 Haziran 2022

    Yeni gençleştirme teknolojileri

    30 Haziran 2022

    ELİF TURAN’DAN İLGİNÇ ÇIKIŞ BEN BAYMAYAN BİR CAZ SANATÇISIYIM

    30 Haziran 2022

    Yunan adalarında geçirmek isteyenler için bir rehber

    30 Haziran 2022
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    SON GÖNDERİLER
    Moda Haberleri

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    Yazar Bülent AYDIN1 Ağustos 20220

    Günümüzde şık giyinmeyi seven ama rahatına düşkün olanların en çok tercih ettiği giyim tarzı spor…

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022

    2022 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

    1 Ağustos 2022
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    2005 yılından beri yayında olan ensonmoda.com, Etkin Patent Marka Tasarım Fikri ve Telif Hakları ve Hukuki Hizmetleri ve Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.nin tescilli markalarından olup, kendi sektörlerinde tanınmış markaların her birine ayrı ayrı bağımsız sayfalar tahsis ederek, markaların yeni ve en son piyasa çıkan modellerinin tanıtımının yanı sıra markaların haber, kampanya, duyuru, satış noktaları ve servislerini günce olarak yayınlamaktadır.

    Bilgi: bilgi@ensonmoda.com

    SON YAZILAR

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Son Yorumlar
      Facebook Twitter Instagram YouTube
      • Anasayfa
      • Çerez Politikası
      • Markalar
      Telif hakkı © 2023 Ensonmoda - Tüm hakkı saklıdır.

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?