Her 30 saniyede bir kişi diyabetten bacağını kaybediyor
"DİYABET HASTASININ AYAĞINDA NASIRLA BAŞLAYAN SÜREÇ BACAĞIN KESİLMESİNE KADAR GİDEBİLİR"
Prof. Dr. Aksoy, "En sık rastlanan komplikasyonlardan biri de ayak yaraları. Diyabeti olan bir kişinin ömrü boyunca ayak yarasıyla karşılaşma riski yüzde 15. Bu oran oldukça düşük bir ihtimal gibi gelebilir, ancak uzmanlar için bu oran oldukça yüksek." dedi.
Konu ile ilgili istatistiklerin tehlikeyi gösterdiğini belirten Prof. Dr. Aksoy, Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre, her 30 saniyede bir kişi diyabet nedeni ile bacağını kaybediyor. Diyabetli hastaların ayaklarında yara gelişmesine zemin hazırlayan iki önemli neden var. Bunlardan birincisi nöropati (sinir hasarı). Bacak sinirlerinin hasara uğraması sonucunda hastalar bacaklarında acı ve basıyı hissetmezler. Bu nedenle ayaklarında yaralanma ve ayakkabılarının içinde yaraya neden olacak bası nedenleri olsa bile farkına varmazlar. Yaraların açılmasında en sık nedenlerden biri budur.”
"DİĞER NEDEN GEÇEN YILLARIN BACAKLARDAKİ KASLARIN KAYBINA NEDEN OLMASI
“Diyabetli hastaların ayaklarındaki kaslar yıllar ilerledikçe daha hızlı kaybedilir. Böylelikle ayaklarda deformasyon başlar ve normalde vücut ağırlığını vermedikleri ayak tabanı noktalarına yüklenmeye başlarlar ki en önemli ayak yarası nedenlerinden biri de budur. Basit bir nasır gibi görünen süreç bacağın kaybedilmesine kadar devam edebilecek bir yara ile başlamış olur.
"Diyabete bağlı tıkanıklık çoğunlukla diz altı damarlarında görülür ve tek başına gangren veya yara nedeni olabilir. Bu tip tıkanıklık aynı zamanda hastanın hayatı açısından da daha riskli bir durumun göstergesidir.Bu tutulum aynı zamanda sistemik açıdan da daha riskli bir durumun göstergesidir. Hastaların büyük bölümünde nöropati ve damar tıkanıklığı beraber seyreder."
Kaynak Hürriye
BU KATEGORİDEKİ DİĞER İÇERİKLER

Diyabet büyük tehdit!!! Ülkemizde, sağlıklı beslenme ve düzenli spor alışkanlığının yaşam tarzı haline gelmemesine paralel insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden diyabet (şeker hastalığı) de hızla artıyor. Ülkemizde diyabetli sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

ABD'de diyabetin neden olduğu ayak ülserini önlemek için akıllı çorap geliştirildi. Akıllı çoraplar, ayağın ısısını ölçerek kullanıcının akıllı telefonuna uyarı mesajı gönderiyor.Diyabetin neden olduğu ayak ülserini önlemek için geliştirilen akıllı çoraplar, ayağın...
YORUM YAZIN
KATEGORİLER
-
Şirket İsimleri Firma İsimleri Bulma
Yeni marka ismi, firma, mağaza ve işyeri açmak isteyenler için akılda kalıcı ve orijinal şirket isimleri bulmak için öneri ve örnekleri ile 2021 yılına dair trendleri aşağıda bulabilirsiniz.
Marka Tescil Ücreti
2021 yılı Marka Başvuru Ücreti 280, Hizmet Ücretleri 250, Tescil Belgesi Fiyatları 986, Toplam Marka Tescil Ücreti 1.561 TL'dir. (KDV DAHİL)
Marka sorgulama
İsim hakkı sorgulama nasıl yapılacağını, tescil kriterlerini uzman görüşün olduğu video anlatımı eşliğinde buradan marka sorgulama yapabilirsiniz.
-
TEK SINIFLI MARKA BAŞVURU
Tek sınıflı marka başvuru ücreti olan 575 ₺ (KDV DAHİL) kredi kart ile satın alarak anında marka ve logonuzu marka tescil yoluyla koruyabilirsiniz.
MARKA TESCİL YENİLEME
Kredi kartı ile Marka Tescil Yenileme Ücreti 1.176 ₺ (KDV DAHİL) Havale/EFT yoluyla ise İNDİRİMLİ marka yenileme ücreti 1.117 ₺’ dir.( KDV DAHİL)
MARKA DEVİR
Marka devir ücreti olan 865.36 ₺ + KDV kredi kart ile satın alarak anında marka devir işlemlerinizi yapabilirsiniz.
-
Tasarım Tescil Ücreti
2021 Yılı başvurudan belgenin teslimine kadar Tekli Tasarım Tescil Ücreti toplamı 599 ₺ (KDV Dahil), Tekli Tasarım Tescil Yenileme Fiyatları 777 ₺ (KDV Dahil), Tasarım Tescil Devir Ücreti 960 ₺ (KDV Dahil)' dir.
Patent Ücretleri
2021 Yılı Patent ücretleri, Patent fiyatları, ve Resmi ücretleri ve toplam patent maliyetlerini aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz
TEKLİ TASARIM TESCİL
Başvurudan tescil belgesine teslimine kadar, toplam tekli tasarım tescil ücreti 599 ₺ (KDV DAHİL)
MARKA HABERLERİ