Öne Çıkanlar

    2024 Çanta Modası

    2 Ekim 2023

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Ensonmoda
    Abone Ol Giriş Yap
    • Moda Haberleri
    • Güzellik
    • Sağlık
    • Kültür Sanat
    • Aksesuar
    • Gezi
    • Gurme
    • Markalar
    Ensonmoda
    Anasayfa » Sağlığımıza zarar veren 9 moda alışkanlığı
    Sağlık

    Sağlığımıza zarar veren 9 moda alışkanlığı

    Bülent AYDINBy Bülent AYDIN30 Haziran 2022Yorum yapılmamış3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    1 – SİVRİ BURUN AYAKKABILAR

    Şıklık adına, kadınlar için yapılan yüksek topuklu, dar ve sivri burunlu ayakkabılar, ayak sağlığı açısından pek çok sakıncayı da beraberinde getiriyor. Sivri burunlu ayakkabı, parmakları uca doğru toplayarak doğal duruşunu etkiliyor, ayak başparmağı bozukluğu, ayak başparmağında çıkıntı, ayak önü ağrıları, tırnak batmaları, nasırlar ve kalıcı şekil bozukluklarına neden oluyor. Ayaklarda oluşacak dengesizlikler de dizleri ve tüm omurga sistemini etkiliyor.

    2 – SAHTE GÖZLÜKLER

    Hangi tür malzemeden yapıldığı ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulunduğu bilinmeyen sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığına kalıcı zararlar verdiğini ifade eden uzmanlar, bu tür güneş gözlüklerinin kullanılmamasını öneriyor. Uzmanlara göre güneşin altında hiç gözlük takmamak, taklit ürünler kullanmaktan çok daha faydalı. Çünkü göz güneşle karşılaştığında gözbebeğini küçültür ve kendini korumaya alır, fakat koyu renkli camlar altında gözbebekleri büyümeye meyilli olduğundan UV koruması olmayan bu ürünler gözlerimize çok daha fazla zarar verir. UV ışınlarına uzun dönemde maruz kalındığında ortaya ‘makula (sarı nokta) dejenerasyonu ve katarakt gibi körlükle sonuçlanan iki önemli hastalık ortaya çıkabilir.

    3 – İMİTASYON TAKILAR

    Uzmanlarca kulanılmaması önerilen imitasyon takılar ciltte kalıcı lekelere yol açabiliyorken egzama gibi cilt hastalıklarına da davetiye çıkarıyor. Bu rahatsızlıklar kaşınma, deri dökülmesi ve ciltte kızarıklık şeklinde kendini gösterebiliyor. Eğer hassas bir cildiniz varsa altın ve gümüş ürünlerden vazgeçmeyin. “İlla ki imitasyon da kullanacağım” derseniz, kaliteli ve markasına güvendiğiniz ürünleri tercih edin.

    4 – SENTETİK İÇ ÇAMAŞIRLARI

    Sentetik kumaşların sağlığımız için iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Konu özellikle iç çamaşırları olduğunda bu durum daha da önemli bir hal alıyor. Sentetik kumaşlar ve danteller ter emme özelliğine sahip olmadığı için hassas bölgelerde sağlıksız bir ortamın oluşmasına neden oluyor. Üstelik sentetik kumaşlar üretilirken daha çok kimyasal madde kullanıldığından insan sağlığı ve doğa için oldukça tehlikeli.

    5 – SUNİ DERİ ÜRÜNLER

    Çinden ithal edilen suni derilerin artışıyla, ayakkabı ve tekstil sektöründe birçok ürün artık suni deriyle üretilmeye başladı. Daha uygun fiyatla satılan, bu suni deriden yapılmış ürünler sağlığımız için büyük bir tehdit oluşturuyor.

    6 – YANLIŞ BEDEN SÜTYENLER

    Yanlış sütyen giymenin birçok sağlık sorununa neden olduğu bilinmektedir. Yanlış sütyen giyme sonucu, göğüs sarkması, göğüs, sırt ve bel ağrıları, göğüslerde deforme olması ve göğüslerde kist olması gibi çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olur. Modaya uymak ve güzel görünmek için tercih edilen yanlış sütyenler her 10 kadından 6’sında ağrıya sebebiyet veriyor. Özelliklere omuzlara yüklenen fazla ağırlık boyun ve sırt ağrısını tetikliyor. Doktorlar göğüs ölçülerinin zamanla değiştiğini bu nedenle çamaşır alırken mutlaka ölçüm yaptırılması gerektiğini vurguluyor.

    7 – DAR PANTOLONLAR

    Uzun süre giyilen dar pantolonlar damarları sıkıştırarak varislere ve kadınlarda sistit olma(idrar kesesinin iltihaplanması) risklerinin yükselmesine sebebiyet vermektedir. Uzmanlar özellikle bayanları dar kot pantolon ve dar tayt giymenin zararları konusunda uyarmaktadırlar.

    Erkekler tarafında ise durum biraz daha karmaşık. Bugün ülkemizde evli çiftlerin %15’i kısırlık problemi ile boğuşuyor. Bunun büyük bölümü de erkeklerin dar pantolon giymesi sebebiyle oluşan zararlar sonucu meydana gelen sorunlar oluşturuyor.

    8 – DAR İÇ ÇAMAŞIRLARI

    Yanlış seçilen sütyenlerde olduğu gibi, yanlış seçilen iç çamaşırları da sağlığımızı tehlikeye atıyor. Çok dar külotlar damarlara baskı yaptığından kan dolaşımını zayıflatıyor ve bu durum hastalıkları da beraberinde getiriyor. Aynı dar pantolonlarda olduğu gibi varis hastalığına neden olan bu durum aynı zamanda sistit riskini de artırıyor.

    9 – ÇOK YÜKSEK VE DÜZ AYAKKABILAR

    Yüksek topuklu ayakkabılar, ayağı öne doğru zorladığı için kemik çıkıntılarının artmasına neden oluyor. Üstelik sırt ağrısı, duruş bozuklukları, diz ve bacak ağrıları ve kireçlenme gibi çok daha büyük sorunları da beraberinde getiriyor. Çok düz ayakkabılar da sağlığımız için aynı oranda zararlı. Eklemlerde zedelenme, yürüyüş bozuklukları, bilek ve kalça ağrılarına neden olabilen fazla düz babetler uzun vadede düztabanlık ve topuk dikeni gibi hastalıklarla yol açıyor. Uzmanlara göre ideal topuk boyu ise 2 ila 5 santim arasında olmalı.

    Kaynak Hürriyet

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleDoğum sonrası güzellik önerileri
    Next Article Aşk hastalık mıdır?
    Bülent AYDIN
    • Website
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn

    2005 yılında kurulan Etkin Patent ve ensonmoda.com kurucusu olup, 17 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermesinin yanı sıra ensonmoda.com, enyenimoda.com vb. moda bloglarında yöneticilik yapmaktadır. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların her birine özel hazırlanmış web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla halen aktif olarak hizmet vermektedir.

    Related Posts

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023

    2024 Erkek Cinsel Sağlığı ile İlgili En Yeni Öneriler

    2 Ekim 2023

    Dünyada Kalp Sağlığı İle Egzersizler ve Öneriler

    2 Ekim 2023

    Leave A Reply

    Marka Başvurusu Etkin Patent
    Öne Çıkanlar

    Salatanızın rengi hayatınızın da rengi!

    30 Haziran 2022

    Bel ve boyun ağrılarına günde 5 dakika!

    30 Haziran 2022

    Hakkasan, Londra dışındaki ilk şubesini İstanbul’da açtı.

    30 Haziran 2022

    Oriflame Kiraz Ağaçlarıyla Baharı Müjdeliyor

    30 Haziran 2022
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    SON GÖNDERİLER
    Aksesuar

    2024 Çanta Modası

    By Bülent AYDIN2 Ekim 20230

    Çanta, bir kadının olmazsa olmaz aksesuarlarından biridir. Çanta, hem işlevsel hem de şık olması gereken…

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023

    2024 Erkek Cinsel Sağlığı ile İlgili En Yeni Öneriler

    2 Ekim 2023
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    2005 yılından beri yayında olan ensonmoda.com, Etkin Patent Marka Tasarım Fikri ve Telif Hakları ve Hukuki Hizmetleri ve Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.nin tescilli markalarından olup, kendi sektörlerinde tanınmış markaların her birine ayrı ayrı bağımsız sayfalar tahsis ederek, markaların yeni ve en son piyasa çıkan modellerinin tanıtımının yanı sıra markaların haber, kampanya, duyuru, satış noktaları ve servislerini günce olarak yayınlamaktadır.

    Bilgi: bilgi@ensonmoda.com

    SON YAZILAR

    2024 Çanta Modası

    2 Ekim 2023

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023
    Son Yorumlar
      Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
      • Anasayfa
      • Çerez Politikası
      • Markalar
      Telif hakkı © 2023 Ensonmoda - Tüm hakkı saklıdır.

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?