Öne Çıkanlar

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Ensonmoda
    Abone Ol Giriş Yap
    • Moda Haberleri
    • Güzellik
    • Sağlık
    • Kültür Sanat
    • Aksesuar
    • Gezi
    • Gurme
    • Markalar
    Ensonmoda
    Anasayfa » İkinci kez kadavradan böbrek nakli yapıldı
    Sağlık

    İkinci kez kadavradan böbrek nakli yapıldı

    Bülent AYDINYazar Bülent AYDIN30 Haziran 2022Yorum yapılmamış2 Dakika Okuma
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    İzmirde böbrek yetmezliği nedeniyle 7 yıl önce kadavradan bağışlanan böbrek nakledilen ve bir süre sonra bu organı da işlevsiz kalan hasta, ikinci kez kadavradan nakil şansını yakalayarak sağlığına kavuştu.

    2005 yılında mide bulantısı ve öksürük şikayetiyle gittiği hastanede kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konulan Veysel Yalvaç, diyalize girmeye başladı. Kısa süre sonra şans yüzüne gülen Yalvaç, İzmirdeki özel bir hastanede kadavradan bağışlanan böbreğin nakledilmesiyle tekrar sağlığına kavuştu. Bu organın 6 ay sonra işlevsiz kalması üzerine yeniden diyalize girmeye başlayan Yalvaç, çeşitli hastanelere giderek kadavradan organ bağışı listesine kayıt yaptırdı.

    Haftanın 3 günü diyalize giren ve yaşamını makineye bağlı olarak sürdüren Yalvaça 7 yıl sonra yeniden müjdeli haber ulaştı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Ekibinin haberiyle Uşaktan İzmire gelen Yalvaça, Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykastan oluşan ekip tarafından kadavradan bağışlanan böbrek nakledildi.

    DİYALİZDE TANIŞTIĞI KIZLA NİŞANLANDI
    24 yaşındaki Veysel Yalvaç, ilk böbrek naklinin ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını, 6 ay sonra bu böbrekteki yetmezlikten dolayı yeniden diyalize bağlı yaşam sürmeye başladığını anlattı.

    Uşakta diyalize girdiği sırada kendisi gibi böbrek yetmezliği çeken bir kızla tanışarak nişanlandığını dile getiren Yalvaç, şöyle konuştu:

    Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Hülya Usludan gelen telefonla hayatım yeniden değişti. Hülya Uslu, benim için uygun böbreğin bulunduğunu ve vakit kaybetmeden hastaneye gelmemi istedi. Sevinçten havalara uçtum. İzmire geldik ve nakil gerçekleşti. İkinci kez nakil şansı bulduğum için çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim.

    Nişanlım da böbrek yetmezliği çekiyor. 10 yıldır tedavi görüyor ve nakil bekliyor. O da nakil olunca evleneceğiz. Yapılan bağışlar insanların hayatlarını kurtarıyor. Herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.
    Habertürk

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Önceki MakaleAkciğer kanseri kadınlarda artış gösteriyor
    Sonraki Makale Ucuz kıymadaki tehlike damar tıkanıklığına yol açıyor
    Bülent AYDIN
    • Website
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn

    2005 yılında kurulan Etkin Patent ve ensonmoda.com kurucusu olup, 17 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermesinin yanı sıra ensonmoda.com, enyenimoda.com vb. moda bloglarında yöneticilik yapmaktadır. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların her birine özel hazırlanmış web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla halen aktif olarak hizmet vermektedir.

    Son Gönderiler

    Havuzlardan Bulaşabilecek Enfeksiyonlara Dikkat

    30 Haziran 2022

    Çocuğunuz Parmaklarını Emiyorsa Dikkat

    30 Haziran 2022

    Olimpik Milli Okçumuz Mete Gazoz Dünya Şampiyonu

    30 Haziran 2022

    Organ Nakli Hastaları Yaz Aylarına Dikkat

    30 Haziran 2022

    Cevap bırakın Iptal Et

    Marka Başvurusu Etkin Patent
    Öne Çıkanlar

    Güneş Gözlüğünde Nelere Dikkat Edilmeli?

    29 Temmuz 2022

    Dünyanın en sağlıklı 50 besini

    30 Haziran 2022

    Cannes Film Festivali Altın Palmiye adayları belli oldu

    30 Haziran 2022

    Gülmenin faydaları…

    30 Haziran 2022
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    SON GÖNDERİLER
    Moda Haberleri

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    Yazar Bülent AYDIN1 Ağustos 20220

    Günümüzde şık giyinmeyi seven ama rahatına düşkün olanların en çok tercih ettiği giyim tarzı spor…

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022

    2022 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

    1 Ağustos 2022
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    2005 yılından beri yayında olan ensonmoda.com, Etkin Patent Marka Tasarım Fikri ve Telif Hakları ve Hukuki Hizmetleri ve Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.nin tescilli markalarından olup, kendi sektörlerinde tanınmış markaların her birine ayrı ayrı bağımsız sayfalar tahsis ederek, markaların yeni ve en son piyasa çıkan modellerinin tanıtımının yanı sıra markaların haber, kampanya, duyuru, satış noktaları ve servislerini günce olarak yayınlamaktadır.

    Bilgi: bilgi@ensonmoda.com

    SON YAZILAR

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Son Yorumlar
      Facebook Twitter Instagram YouTube
      • Anasayfa
      • Çerez Politikası
      • Markalar
      Telif hakkı © 2023 Ensonmoda - Tüm hakkı saklıdır.

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?