Öne Çıkanlar

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Ensonmoda
    Abone Ol Giriş Yap
    • Moda Haberleri
    • Güzellik
    • Sağlık
    • Kültür Sanat
    • Aksesuar
    • Gezi
    • Gurme
    • Markalar
    Ensonmoda
    Anasayfa » Himalayaları Harlemle buluşturan bir Kiran Desai türküsü
    Kültür Sanat

    Himalayaları Harlemle buluşturan bir Kiran Desai türküsü

    Bülent AYDINBy Bülent AYDIN30 Haziran 2022Yorum yapılmamış2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Batılı unsurların Batılı olmayan toplumlarla her buluşmasında yaşanan uyum çabası ve uyumsuzluk; Hindistan’ın hiç de yabancısı olamadığı kavramlar. Ülkenin İngiliz sömürgesi olduğu dönemler ve şimdi de ABD’yle geliştirilen yeni ilişkiler…

    Man Booker Ödüllü yazar Kiran Desai, Kaybın Türküsü’nde köhnemiş bir düzenden çıkarttığı karakterlerini umulmadık vaatler sunan yepyeni bir dünyaya taşıyarak, Batı-Doğu çelişkisinin aynasında gerçeğin boyutlarını görmek isteyen sorulara yanıt arıyor. Yoksul bir ülkenin insanlarını alıp zengin bir ülkeye götürdüğünüzde değişen duygular ve düşünceler, zaman içinde bireysel ve siyasi boyutta nasıl evrilir? Değişim, yolculuğun neresinde başlar ve ne kadar kabul edilebilir?

    Kiran Desai’nin 2006 yılında Man Booker Ödülü’nü ve Ulusal Kitap Eleştirmenleri Çevresi Roman Ödülü’nü kazanan eseri Kaybın Türküsü, 1980’lerin ortasında, kısmen Himalayalar’ın yamaçlarında bir köyde, kısmen de New York’ta geçiyor. Kaybın Türküsü, Doğu ile Batı arasında gidip gelen yaşamların zorluklarını anlatırken, göçmenliğin zaten yeterince güçlükler içeren hayatlara yüklediği hüzün, masumiyetin ve onur çabalarının gerisindeki gönül sızısı, kaybetmenin insana has tadı, Kiran Desai’nin her satırda özgünlüğünü hissettiren betimlemelerinde anlam buluyor.

    Hüzün dolu, yaşama sevinci dolu, dopdolu bir roman Kaybın Türküsü. Kuzeydoğu Hindistan’da Himalayalar’daki Kançencunga Dağı’nın eteğinde, eski bir düzenden kalma ve tıpkı o eski düzen gibi köhnemiş Cho Oyu adlı evde yaşananları, yaşayanları anlatıyor… Hindistan’ın sömürge olduğu dönemde inanılmaz bir özveriyle İngiltere’de okutulan ve artık emekliliğini huzur içinde yaşamayı umut eden bir yargıç, yargıcın güzel torunu ve evin aşçısı. Bir de, bölgenin sayısız tehdit altında olduğu yeni düzende kendini kurtarsın, para kazansın diye Amerika’ya gönderilmiş olan aşçının oğlu. Bu kavşakta yaşayanların birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini aktarıyor Kaybın Türküsü’nde Kiran Desai. Dönem ve düzen söz konusu olunca, sömürgecilik anlayışının modern dünyayla çatışmasından doğan sonuçlar da kitabın konusuna ve akışına yön veriyor; satırlar bazen Hindistan’a bazen New York’a akıyor… Sıcak, etkileyici, inandırıcı bir anlatımla ustalıkla betimlenmiş karakterler, yol ayrımlarının sunduğu seçeneklerde roman kişileri olmaktan çıkarak yeni yaşanacak zamanlarına doğru kendi başlarına kayıp gidiyorlar.

    KIRAN DESAİ

    Ünlü yazar Anita Desai’nin kızı olan Kiran Desai 1971’de Yeni Delhi’de doğdu. 14 yaşına kadar Hindistan’da yaşadı. Ailesiyle birlikte İngiltere’de geçirdiği bir yılın ardından ABD’ye yerleşti ve Bennington College, Hollins Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık öğrenimi gördü. 1998’de yayımlanan ilk romanı Hullabaloo in the Guava Orchard (Guava Bahçesinde Şamata), başta Salman Rushdie olmak üzere edebiyat dünyasının önemli temsilcileri tarafından beğeniyle karşılandı; Desai, Yazarlar Derneği’nin 35 yaş altındaki Commonwealth yazarlarına verdiği Betty Trask Ödülü’nü kazandı. Yazarın bütün dünyada eleştirmenlerin övgülerine konu olan ikinci kitabı Kaybın Türküsü, Man Booker Ödülü’nü ve Ulusal Kitap Eleştirmenleri Çevresi Roman Ödülü’nü aldı.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleDünyanın en çok kazanan yazarları
    Next Article Ayfer Tunç,Yeşil Peri Gecesi adlı kitabında yaşamı mutsuzluğa uzanan bir kadının iç dünyasını anlatıyor
    Bülent AYDIN
    • Website
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn

    2005 yılında kurulan Etkin Patent ve ensonmoda.com kurucusu olup, 17 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermesinin yanı sıra ensonmoda.com, enyenimoda.com vb. moda bloglarında yöneticilik yapmaktadır. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların her birine özel hazırlanmış web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla halen aktif olarak hizmet vermektedir.

    Related Posts

    Biliyor Musunuz Mutlu Aşk da Var

    30 Haziran 2022

    John Delahunt Bir Cinayetin Hikayesi

    30 Haziran 2022

    Teoman Beyoğlunda Sevenleriyle Buluştu

    30 Haziran 2022

    Genç Yetenek Baneva Huzurlarınızda

    30 Haziran 2022

    Leave A Reply

    Marka Başvurusu Etkin Patent
    Öne Çıkanlar

    Lazer epilasyon için doğru zaman

    30 Haziran 2022

    Taksim’in yeni mücevheri

    30 Haziran 2022

    Sağlıkçılara yıpranma payı müjdesi!

    30 Haziran 2022

    Klima Kalbinizin Düşmanı mı?

    30 Haziran 2022
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    SON GÖNDERİLER
    Moda Haberleri

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    By Bülent AYDIN1 Ağustos 20220

    Günümüzde şık giyinmeyi seven ama rahatına düşkün olanların en çok tercih ettiği giyim tarzı spor…

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022

    2022 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

    1 Ağustos 2022
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    2005 yılından beri yayında olan ensonmoda.com, Etkin Patent Marka Tasarım Fikri ve Telif Hakları ve Hukuki Hizmetleri ve Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.nin tescilli markalarından olup, kendi sektörlerinde tanınmış markaların her birine ayrı ayrı bağımsız sayfalar tahsis ederek, markaların yeni ve en son piyasa çıkan modellerinin tanıtımının yanı sıra markaların haber, kampanya, duyuru, satış noktaları ve servislerini günce olarak yayınlamaktadır.

    Bilgi: bilgi@ensonmoda.com

    SON YAZILAR

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Son Yorumlar
      Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
      • Anasayfa
      • Çerez Politikası
      • Markalar
      Telif hakkı © 2023 Ensonmoda - Tüm hakkı saklıdır.

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?