Öne Çıkanlar

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Ensonmoda
    Abone Ol Giriş Yap
    • Moda Haberleri
    • Güzellik
    • Sağlık
    • Kültür Sanat
    • Aksesuar
    • Gezi
    • Gurme
    • Markalar
    Ensonmoda
    Anasayfa » İkisuda Yaban Hayat
    Gezi

    İkisuda Yaban Hayat

    Bülent AYDINYazar Bülent AYDIN30 Haziran 2022Yorum yapılmamış2 Dakika Okuma
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

      MARDİNin Mazıdağı İlçesinin, Karacadağ sınırında bulunan İkisu Köyü çevresinde yaşayan yaban hayvanlar, yazla birlikte yüzlerini göstermeye başladı.
     
    Mazıdağı İlçesine 12 kilometre mesafede bulunan İkisu Köyü, kırsalında yaşayan yabani hayvanlar, doğa severlerin büyük ilgisini çekiyor. İkisu Köyü kırsalındaki asırlık meşe ağaçlarının kovuklarında yaşayan sincaplar, kayalıklarda yaşayan tilkiler, kene, tırtıl, karınca ve böceklerle beslenen rengarenk İbibik kuşları, havada avını izleyen Kızıl Şahinler ile çeşitli sürüngenleri bir arada görmek mümkün.
     
    Yaban hayatıyla birlikte muhteşem doğal manzaralarıyla insanı büyüleyen İkisu Köyü bölgesinde yaşayan yabani hayvanlar, özellikle bölgede sessizliğin artmasıyla birlikte daha rahat görülmeye başlandı.
     
    İkisu Köyünde yaşayan vatandaşlar, izinsiz avlananlara karşı yetkililerin duyarsız kalmasından yakındı. İkisu Köyü Muhtarı Beşir Temel, Mazıdağı, Derik ve Diyarbakırdan insanların avlanmaya geldiğini belirterek, "Bölgeden bir çok merkezden insanlar buraya avlanmaya geliyor. Ama hepsi izinsiz ve kaçak bir şekilde avlanıyor. Biz gördüklerimizi, karakola şikayet ederiz diye uyarıyoruz. Bir çoğu geri dönüyor. Görmediklerimiz ise malesef avlanıyor. Özellikle keklik başta olmak üzere bir çok kuş türü ve tilki gibi yaban hayvanlarını zevk için avlıyorlar. Bölgemiz aslında yaban hayvanı açısından çok zengindir. Yaban kurtları, tilkiler, sürüngen hayvanlar, çizgili sırtlan ve daha sayamadığım bir çok uçan kanatlı ve sürüngen yaban hayvanları bölgemizde yaşamını sürdürüyor. Biz onları avcılardan korumaya çalışıyoruz. Yetkililer de bölgeyi koruma altına almasını istiyoruz ve bölgemizin turizme açılmasını istiyoruz. Artık çatışmasızlık ortamıyla birlikte yaban hayvanları daha rahat ve güvenle ortaya çıkmaya başladı. Bunları çıplak gözle de görebiliyoruz" dedi. 
     
     
    Kaynak: Posta

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Önceki MakaleGaziantep, sanayisi gelişmiş bir turizm kenti olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor
    Sonraki Makale Venedik, adını aşk ve romantizmle özdeşleştirmiş muhteşem bir şehir
    Bülent AYDIN
    • Website
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn

    2005 yılında kurulan Etkin Patent ve ensonmoda.com kurucusu olup, 17 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermesinin yanı sıra ensonmoda.com, enyenimoda.com vb. moda bloglarında yöneticilik yapmaktadır. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların her birine özel hazırlanmış web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla halen aktif olarak hizmet vermektedir.

    Son Gönderiler

    PRONTOTOUR İLE BAYRAMDA DÜNYAYI KEŞFEDİN

    30 Haziran 2022

    Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklar İçin 10 Tavsiye

    30 Haziran 2022

    Kapadokya’da Balon, İstanbul’da Helikopter Turu

    30 Haziran 2022

    Çeşme The Beach of MOMO

    30 Haziran 2022

    Cevap bırakın Iptal Et

    Marka Başvurusu Etkin Patent
    Öne Çıkanlar

    Kışın artan beslenme isteği kilo aldırıyor

    30 Haziran 2022

    Sigaranın mentollüsü daha zararlı

    30 Haziran 2022

    Cilteki kırışıklar ve çizgilerin yok edilmesi

    30 Haziran 2022

    Perisini Arıyor

    30 Haziran 2022
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    SON GÖNDERİLER
    Moda Haberleri

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    Yazar Bülent AYDIN1 Ağustos 20220

    Günümüzde şık giyinmeyi seven ama rahatına düşkün olanların en çok tercih ettiği giyim tarzı spor…

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022

    2022 İlkbahar Yaz Ayakkabı Trendleri

    1 Ağustos 2022
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    2005 yılından beri yayında olan ensonmoda.com, Etkin Patent Marka Tasarım Fikri ve Telif Hakları ve Hukuki Hizmetleri ve Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.nin tescilli markalarından olup, kendi sektörlerinde tanınmış markaların her birine ayrı ayrı bağımsız sayfalar tahsis ederek, markaların yeni ve en son piyasa çıkan modellerinin tanıtımının yanı sıra markaların haber, kampanya, duyuru, satış noktaları ve servislerini günce olarak yayınlamaktadır.

    Bilgi: bilgi@ensonmoda.com

    SON YAZILAR

    Spor Yaşamında Kadın Giyim

    1 Ağustos 2022

    Fırfırlı Elbiseler

    1 Ağustos 2022

    Kruvaze Elbise

    1 Ağustos 2022
    Son Yorumlar
      Facebook Twitter Instagram YouTube
      • Anasayfa
      • Çerez Politikası
      • Markalar
      Telif hakkı © 2023 Ensonmoda - Tüm hakkı saklıdır.

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?