Öne Çıkanlar

    2024 Çanta Modası

    2 Ekim 2023

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Ensonmoda
    Abone Ol Giriş Yap
    • Moda Haberleri
    • Güzellik
    • Sağlık
    • Kültür Sanat
    • Aksesuar
    • Gezi
    • Gurme
    • Markalar
    Ensonmoda
    Anasayfa » mikroplara karşı savaş veren probiyotiklerin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor
    Sağlık

    mikroplara karşı savaş veren probiyotiklerin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

    Bülent AYDINBy Bülent AYDIN30 Haziran 2022Yorum yapılmamış4 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden, sindirim problemlerinin giderilmesine ve çocuk sağlığının korunmasına kadar pek çok yelpazede mikroplara karşı amansız bir savaş veren probiyotiklerin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.

    55. Milli Pediatri Kongresi’nde BIFIFORM’un düzenlediği  sempozyumda uzmanlar çocuk sağlığı ve özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundular.

    Rusya’nın ünlü bilim insanı Prof. Dr. Leyla Namazova Baranova probiyotiklerin dost bakteriler olarak hastalıklardan korunmada ve tedavide önemine dikkat çekti.

    Türkiye’de çocuk sağlığı konusundaki en önemli organizasyon kabul edilen Milli Pediatri Kongresi’nin 55.si, 12-16 Ekim tarihleri arasında Antalya Rixos Otel’de düzenlendi. Koruyucu sağlık hizmetleri konusunda faaliyet gösteren Ferrosan,  55. Milli Pediatri Kongresi kapsamında çocuk sağlığına yönelik önemli noktalara dikkat çekmek
    üzere bir sempozyum düzenlendi.

    Ferrosan’ın gerçekleştirdiği sempozyumda uzman hekimler özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren probiyotikler hakkında son gelişmeleri paylaştılar. Sempozyumda, çocuk sağlığı konusunda Rusya’da ve dünyada yaptığı çalışmalar tanınan ve Avrupa Pediatri Derneğinin önemli isimlerinden biri olan Rus bilim insanı Prof. Dr. Leyla S. Namazova Baranova tıpta probiyotiklerin artan önemini vurguladı.
     
    Rusya Bilim Merkezi Yardımcı Direktörü ve Koruyucu Çocuk Hekimliği ve Rehabilitasyon Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Leyla S. Namazova Baranova’nın yönettiği, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Pediatrik Enfeksiyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metehan Özen’ın konuşmacı olduğu sempozyumda, çocukların ve her yaştaki kişilerin bağışıklık sistemini desteklerken çok çeşitli hastalıklardan korunmayı da sağlayan “probiyotikler ve prebiyotikler” ile ilgili yeni bilgiler aktarıldı. Ferrosan’ın sunduğu probiyotik esaslı besin takviyeleri Bifiform Damla, Bifiform Saşe ve Multi-tabs LGG Çiğneme Tabletleri’nin kullanım faydalarına da değinilen sempozyumda, Türk çocuk doktorları konuyla ilgili uluslararası çalışmalar hakkında da bilgilendirildi.

    SEZARYEN TERCİH EDİLMEMELİ

    Prof. Dr. Leyla S. Namazova, “Son yıllarda doğumlarda sezeryan kullanımının artması bebekleri doğum esnasında anneden alınan probiyotikten yoksun bırakıyor. Bununla beraber daha çok endüstriyel besinlerle besleniliyor olması ve Antibiyotik kullanımının fazlalaşması da bu durumu pekiştiriyor. Hastalıklara karşı güçlü durmak ve bağışıklık sistemini dengelemek için probiyotik takviyesinin önemi artık tüm dünyada kabul ediliyor.”dedi.

    20 YILDIR YENİ ANTİBİYOTİK ÜRETİLMİYOR

    Namazova sadece Türkiye’de değil dünyada da antibiyotik kullanımının arttığına dikkatleri çekerek şunları söyledi: “Rusya’da antibiyotik kullanımını azaltıcı çalışmalar yapmaya başladık. Yarı yarıya azalma var ama yine de int(11)iremedik. Antibiyotik verilecekse, ne kadar verileceğini çocukları teste tabi tutarak belirliyoruz. Burada en büyük problemimiz mikropların antibiyotiklere karşı direnç kazanması.  Pek çok antibiyotiğe karşı direnç gelişmesine karşılık 20 yıldır yeni bir antibiyotik molekülü piyasaya çıkmıyor. Dünya Sağlık Örgütü de antibiyotik kullanımının önüne geçmeye çalışıyor. Ne kadar antibiyotik kullanıyorsak o kadar antibiyotiğe karşı direnç kazanıyoruz.  Böylece daha çok hastalanıyoruz. Burada sorulması gereken en kritik soru şu: “ Bu işin dengesi nedir ve bu dengeyi nasıl sağlarız?”
    Namazova probiyotik takviyesinin hastalık kaynağı mikroplarla bağırsaklarda savaşarak hastalıklardan korunma ve tedavi aşamalarında önemine dikkat çekti.

    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ANTİBİYOTİKLE HASAR GÖRÜYOR

    Doç. Dr. Metehan Özen, antibiyotiğin hayat kurtardığına ancak gerekenden fazla kullanıldığını kaydederken şöyle devam etti: “Antibiyotik bizim için yararlı bakterileri de yokediyor. Bu yüzden bağışıklık sistemimiz bozuluyor. Bağırsaklarımızdaki doğal flora bozulduğu için savunma sistemimiz çöküyor. Savunma sistemimiz 4- 6 hafta arasında açık kalıyor. İyi bakteriler ölünce, dışarıdan gelen kötü bakteriler bağırsaklarımıza yapışıyor ve rahatlıkla kana karışıp hasta ediyor. İşte probiyotiğin önemi burada ortaya çıkıyor.

    ÇAĞIMIZIN SORUNU KANSERE KARŞI PROBİYOTİK SAVAŞI

    Probiyotik kullanımının kanser başta olmak üzere, alerji, erken bebeklik döneminde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, ishal gibi pek çok hastalığın önlenmesinde kullanılabildiğini ifade eden Doç. Dr. Özen şunları da sözlerine ekledi: “Probiyotiklerin kansere neden olan bakterilerin engellenmesinde yararlı oldukları biliniyor.
    Ayrıca alerjik hastalıklarda probiyotikler sayesinde alerji semptomları daha kolay kontrol altına alınabiliyor. Bunun yanı sıra probiyotik kullanımında diş çürüklerinin önlendiğine dair çalışmalar da var. Her anlamda probiyotik önemlidir. Probiyotik kullanılarak yapılan çalışmaların artması ve sonuçlandırılmasıyla beraber, insan sağlığının korunması, hastalıkların tedavi edilmesi veya önlenmesi artık hayal olmayacak.”

    PROBİYOTİĞİN ÖNEMİ

    Enfeksiyon Uzmanı Doç. Dr. Metehan Özen de konuşmasında çocuklarda görülen hastalıkların çoğunu önlemede probiyotik kullanımının önemli olduğunu söyledi.”Çocuklarda görülen hastalıkları bağışıklık sistemini güçlü kılarak azaltmak mümkün. Bunun için probiyotik takviyesi çok önemli. Araştırmalara bakıldığında* çocuk hastalıklarının büyük çoğunluğu solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı. Aslen düzenli probiyotik kullanımıyla bunu büyük ölçüde azaltmak mümkün. Ancak biz hasta olup antibiyotik kullanımına geçiyoruz. Antibiyotik ilişkili ishallere karşı da probiyotik kullanımını özellikle öneriyoruz. Antibiyotikler kötü mikroplarla savaşırken vücuttaki tüm mikropları öldürdüğü için yararlı bakterileri desteklemek gerekmekte ve bunun için probiyotik takviyesi yapılmalı. Özellikle çocuklarda sık görülen antibiyotik ilişkili ishal tedavisinde probiyotik takviyesi gerekmektedir. “Yapılan bilimsel çalışmalara göre LGG bakterisinin özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır ve çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış tek grup probiyotiklerdir.” dedi.

    EBEVEYNLERİN KORKULU RÜYASI: İSHAL VE KABIZLIK
    Enfeksiyon Uzmanı Doç.Dr. Metehan Özen sözlerine “Çocukların bağırsak florasının gelişimi ve bağışıklık sisteminin g&uum

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleEl Titremesi Deyip Geçmeyin
    Next Article Ağız kokusu sadece hastalık sonucu ortaya çıkan bir olgu değildir
    Bülent AYDIN
    • Website
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn

    2005 yılında kurulan Etkin Patent ve ensonmoda.com kurucusu olup, 17 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermesinin yanı sıra ensonmoda.com, enyenimoda.com vb. moda bloglarında yöneticilik yapmaktadır. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların her birine özel hazırlanmış web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla halen aktif olarak hizmet vermektedir.

    Related Posts

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023

    2024 Erkek Cinsel Sağlığı ile İlgili En Yeni Öneriler

    2 Ekim 2023

    Dünyada Kalp Sağlığı İle Egzersizler ve Öneriler

    2 Ekim 2023

    Leave A Reply

    Marka Başvurusu Etkin Patent
    Öne Çıkanlar

    Burun estetiği ile baştan aşağı değişen ünlüler

    30 Haziran 2022

    Böbrek yetmezliğinde alternatif çörek otu yağı

    30 Haziran 2022

    Alzheimer?a Yakalanmamak İçin Öneriler

    30 Haziran 2022

    Jamie Oliver’den ömür uzatan 14 ‘kahraman’ gıda

    30 Haziran 2022
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    SON GÖNDERİLER
    Aksesuar

    2024 Çanta Modası

    By Bülent AYDIN2 Ekim 20230

    Çanta, bir kadının olmazsa olmaz aksesuarlarından biridir. Çanta, hem işlevsel hem de şık olması gereken…

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023

    2024 Erkek Cinsel Sağlığı ile İlgili En Yeni Öneriler

    2 Ekim 2023
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    2005 yılından beri yayında olan ensonmoda.com, Etkin Patent Marka Tasarım Fikri ve Telif Hakları ve Hukuki Hizmetleri ve Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.nin tescilli markalarından olup, kendi sektörlerinde tanınmış markaların her birine ayrı ayrı bağımsız sayfalar tahsis ederek, markaların yeni ve en son piyasa çıkan modellerinin tanıtımının yanı sıra markaların haber, kampanya, duyuru, satış noktaları ve servislerini günce olarak yayınlamaktadır.

    Bilgi: bilgi@ensonmoda.com

    SON YAZILAR

    2024 Çanta Modası

    2 Ekim 2023

    Dünyada En Yeni Erkek Cinsel İktidarsızlık Tedavileri

    2 Ekim 2023

    Erkek Cinsel İktidarsızlık Önleyen Yöntemler

    2 Ekim 2023
    Son Yorumlar
      Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
      • Anasayfa
      • Çerez Politikası
      • Markalar
      Telif hakkı © 2023 Ensonmoda - Tüm hakkı saklıdır.

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?